V.V. De Zwerver

Adresgegevens
Contactgegevens
Bezoek onze locatie

VV De Zwerver is een voetbalclub uit Kinderdijk (Zuid-Holland) en speelt op sportpark De Schans in Kinderdijk. De club is opgericht op 12 juni 1933. Het eerste elftal speelt in de Eerste klasse zaterdag. De clubkleuren zijn rood-zwart.

In het verleden kwam het 1e elftal 6 seizoenen uit op het hoogste amateurniveau, de toenmalige 1e klasse. In het seizoen 84/85 speelde de club voor het laatst op het hoogste amateurniveau. Vanwege de toenemende betalingen in het amateurvoetbal zakte de club begin jaren 90 terug tot de 4e klasse(tegenwoordig 3e klasse). Na de landelijke herindelingen in 1996 kwam de club in het district Zuid 1 te voetballen.

In 1998 werd men overtuigend kampioen in de 3e klasse C, dit na een 3-1 overwinning op de sportieve rivaal VV Nieuw-Lekkerland. In 2007 bereikte het 1e elftal de finale van de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse, waarin het in de 7e minuut van de blessuretijd met 1-0 wist te winnen van Meerkerk. Het verblijf in de 1e klasse duurde slechts 1 seizoen, met de 5-1 thuisoverwinning op sportieve rivaal VV Nieuw-Lekkerland als hoogtepunt. In 2009 wist men niet terug te promoveren, aangezien de nacompetitiefinale tegen Nivo Sparta met 3-1 werd verloren. Een jaar later was het alsnog raak, in een thuiswedstrijd tegen VV Hardinxveld werd het kampioenschap binnengehaald van de 2e klasse F. Waardoor de ploeg na 2 seizoenen weer terugkeerde in de 1e klasse.

 

Je bedrijf aanmelden?

Je gegevens worden gebruikt om contact met je op te nemen zoals omschreven in de privacyverklaring.