Adresgegevens

  • Princenhof 2
  • 1611WS Bovenkarspel

Contact

Gideonschool

De Gideonschool is een Protestants Christelijke Basisschool in de wijk Princenhof. Opgericht in 1972 is de school al snel gegroeid naar een school van gemiddelde grootte. Inmiddels heeft onze school plusminus 170 leerlingen verdeeld over acht groepen.

Ons doel is om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren en het beste uit hen naar boven te halen. Daarbij zijn ouders en leerkrachten op elkaar aangewezen. Een goede samenwerking tussen ouders, leerlingen en leerkrachten is dus van belang. Ouders en leerkrachten ontmoeten elkaar op verschillende momenten, kunnen dan informatie uitwisselen, zaken op elkaar af stemmen. In onze nieuwsbrief wordt u geïnformeerd over alles wat zich op school afspeelt.

Onze school heeft een protestants-christelijke grondslag. We geven onze identiteit vorm in de godsdienstlessen, het samen starten en/of eindigen van de schooldag en vieren de christelijke feestdagen. Ook richten wij ons op sociale vaardigheden. Door hier actief les in te geven, creëren we respect voor elkaar, leren we de kinderen conflictsituaties op een goede manier op te lossen en vergroten we het zelfvertrouwen van de kinderen.